Tietcrisis

Laatst in Netwerk werd een documentaire getoond over borstvergroting en andere plastische ingrepen bij tienermeisjes. Er werd een Frans meisje van 16 gevolgd die met haar moeder naar de chirurg ging om haar nieuwe cupmaat uit te kiezen. De chirurg voerde een soort van toneelstukje op om er zeker van te zijn dat de operatie echt nodig was. Gehuichel van de bovenste plank natuurlijk. Tietcrisis bij pubers is big business! Deze zogeheten artsen hebben geen enkele scrupules en gaan volledig voorbij aan hun beroepsethiek.

Toen het Franse meisje werd gevraagd waarom ze zo graag een borstvergroting wilde, zei ze dat ze op het strand niet langs de mensen durfde te lopen. Typische tienerproblematiek natuurlijk. Ze vergelijken zich met hun leeftijdsgenoten en schamen zich voor afwijkingen van de norm. De moeder van het meisje stond nota bene volledig achter het besluit van haar minderjarige dochter. Ze onderschreef de emotionele stress die het meisje voelde. Ik zou mijn dochter eerst naar een eerstelijns psycholoog sturen. Pubers hebben namelijk nog niet de rationele capaciteit om over de gevolgen van een dergelijke ingreep na te denken.

In Frankrijk is borstvergroting voor tieners dus al normaal aan het worden. De documentaire liet verder zien dat er in Spanje openlijk en levensgroot reclame wordt gemaakt op rondrijdende bussen voor de klinieken waar je je tienerlijf kunt laten pimpen. En het meest verontrustende vind ik nog wel dat je in Spanje deze operaties op krediet kunt laten doen. Tieten op krediet. Ik vind dit heel zorgwekkend. Ik walg ervan dat de kwetsbaarheid van pubers zo openlijk wordt uitgebuit.

Powered by ScribeFire.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s