Engelen der verloren voorwerpen

Je weet zeker dat je het ergens op zolder hebt zien liggen. Het zit beslist in één van de verhuisdozen. Toen je laatst zocht naar dat andere dingetje, kwam je het nog tegen. Maar waar precies? Meticuleus maak je alle dozen open en kamt ze zorgvuldig uit. Het ding dat je zoekt kom je natuurlijk niet tegen. Wél dat ene dingetje dat je laatst niet kon vinden, ook al weet je zeker dat je de doos waar je het nu in tegen komt zorgvuldig en systematisch hebt doorzocht.

Je weet ook dat je het uiteindelijk vindt, na veel te lang zoeken. Het ligt op het allerlaatste plekje waar je kijkt. In het volle zicht! Het helpt niet om dan in de omgekeerde volgorde te gaan zoeken, want de regel gaat altijd op. Altijd! Om gek van te worden. Hier zit de God der gezochte voorwerpen achter. Hij beschermt de dingen die niet gevonden willen worden, of zorgt er dan tenminste voor dat ze zo lang mogelijk onvindbaar blijven. Een heilige plaaggeest is het.

Nu kunnen wij zoekende stervelingen een beroep doen op de Engelen der verloren voorwerpen. Blijkbaar kunnen zij Hem in al Zijn allomtegenwoordigheid verzoeken de locatie van het verloren artikel te duiden als je het heel nederig verzoekt. Op miraculeuze wijze komt die locatie dan tot je, in een droom bijvoorbeeld. Ik parkeer die optie even bij de pogingen der wanhoop.

Het mooie is dat je je helemaal niet tot opperwezens hoeft te wenden. Als er namelijk iets is waar een gezocht voorwerp niet tegen kan is dat er niet naar wordt gezocht. Ga gewoon heel actief niet zoeken naar het verloren voorwerp. Wat uitstekend werkt is zoeken naar iets anders. Of ga gewoon lekker slapen. De kans is groot dat je ’s nachts ineens wakker wordt en denkt: “stom, het ligt gewoon in de garage, op die doos met al die kinderlaarsjes”. Niks wonderlijks aan.

Powered by ScribeFire.

3 comments

  1. De dingen die ik kwijt ben, wat regelmatig voorkomt, liggen meestal gewoon op de plek waar ze horen te liggen, maar dan net even achter iets anders of om de hoek. Ik ben er ook mee opgehouden om wanhopig te zoeken naar iets dat ik kwijt ben, en volg jouw methode: gewoon even iets anders doen en dan weer kijken op de plek waar het hoort te zijn. En dat werkt, ook zonder engelen.

    1. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je het ding dat je zoekt niet à la minute nodig hebt en geen alternatieve oplossing hebt.
      Trouwens, wat mij ook vaak overkomt is dat het onvindbare ding bij aanschaf van een vervanging voor dat ding, inderdaad gewoon op een heel logisch plekje bleek te liggen. Dit gebeurt typisch met dingen zoals verzekeringspasjes, nagelknippertjes en handschoenen.
      Maar die engelen zal ik vanuit mijn geloofsovertuigingen waarschijnlijk nooit een beroep op doen.

  2. Leuk! Een kennis van mij bid altijd tot de Heilige Antonius en geloof het of niet als ze iets kwijt is vind ze het terug. Toen ik iets kwijt was verzocht ik haar te bidden en inderdaad vond ik het terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s