Nieuwe blogmachine gezocht

Mijn favoriete blogmachine is stuk. Dat is erg vervelend, want ik was er zo aan gehecht. De geestelijk vader van mijn blogmachine had besloten dat het tijd was voor vervanging. Mijn ouwe trouwe blogmachien voldeed voor mij nog prima, maar ineens stond er een nieuwe versie op mijn bureau. Automatisch opgewaardeerd, en ik moet er blij mee zijn, want deze is veel veiliger.

Er hing een kaartje aan het nieuwe blogding waarop te lezen stond dat het me waarschijnlijk wel was opgevallen dat mijn blogmachine er ineens heel anders uit zag. Om te begrijpen waarom dat zo is, moest ik maar even op de blog van de maker kijken. Dat deed ik dan maar. Aldaar moest ik maar geloven dat de opwaardering voor mijn eigen bestwil is en dat ik vooral niet in paniek moest raken.

Mijn oude blogmachine wist precies waar al mijn blogs staan op het web en kende mijn wachtwoorden van buiten. Het nieuwe geval probeerde mijn blogs wel op te halen, maar werd natuurlijk alle toegang geweigerd. En terecht. Aan dit nieuwe onding wil ik mijn blogs ook helemaal niet toevertrouwen. Het ergste is nog wel dat het nieuwe ding al mijn krabbels in één lijst heeft gezet. Ik zie niet meer welke ik al heb gepubliceerd en welke nog werken in uitvoering zijn. Slecht, heel slecht.

Je begrijpt dat ik het liefst mijn oude machientje weer terug zou krijgen, maar dat lukt dus niet, wat ik ook probeer, en ik ben toch bepaald geen digibeet. Op de blog van de maker staat wel dat ik weer kan “neerwaarderen”, maar die oude versie is ineens niet meer “compatible” met mijn bureau. Hoe is dat nu mogelijk? Ik keek nog eens goed naar mijn bureau. Het zou toch niet waar zijn? Jawel dus, ook mijn bureau bleek automatisch opgewaardeerd. Dat blijkt mijn eigen schuld te zijn, want ik had een vinkje in een hokje gezet.

Ik gebruik voor mijn blogs een bureau van het merk firefox. Daarvoor bestaat een blogmachine van het merk scribefire. Een hele mooie combinatie vond ik het. Natuurlijk heb ik geprobeerd om mijn oude bureau weer terug te krijgen. Dat lukte wel, maar mijn oude scribefire weigerde alle medewerking om zich weer op mijn bureau te laten installeren.

Kortom: ik baal. Ik voel me onthand en in de steek gelaten. Ik had graag instemming gehad in de vervanging. Ik had graag een werkende mogelijkheid tot neerwaardering gehad. Ik heb het nieuwe onding met een grote boog weer terug het web opgeslingerd met een boze melding naar de maker. Hij is een trouwe gebruiker en fan kwijt. En ik stond serieus op het punt om eens een donatie over te maken. Nou, die kan hij steken waar het licht niet schijnt.

Dit hartverscheurende verhaal rammel ik op een BlogDesk. Een nieuwe blogmachine waar ik me nu maar even mee red. Het is beter dan niks, maar ik zie nu al dat ik deze niet hou, want het kan mijn blogspot-blog niet aan. Alle tips zijn welkom vrienden.

6 comments

 1. Ik tik al sinds jaar en dag in kladblok en plak het resultaat in wordpress en voorheen in typepad, die ik vooraf in standje html parkeer. Typepad was wat netter, die begreep mijn meegeleverde html-aanwijzingen prima. Kon ik leuke dingen mee doen als onmouseover en javascript. WordPress schoffelt dat (op wat style-instructies na) er allemaal uit, dus tik ik het ook maar niet meer en worden mijn kladblok-verhaaltjes nog simpeler. Deze methode werkt prima binnen IE en FF en zal ook wel in Opera of anders browsers werken die ik niet heb.

  1. Bedankt voor je reactie 🙂
   Het handige van scribefire is dat het is toegespitst op bloggen. Het haalt automatisch alle categorieën op van wordpress bijvoorbeeld, zodat ik die kan toepassen op het verhaaltje dat ik schrijf. Met één druk op een knop kan ik vervolgend publiceren naar mijn blog (of zelfs naar meerdere blogs tegelijk, maar dat gebruik ik niet).
   Ik wil me ook niet meer druk maken om layout en zo. Dus ik voeg bijna nooit extra HTML of javascript toe (bij blogspot blogs kan dat gewoon nog). Zo’n blog editor laat me gewoon offline mijn verhaaltjes maken. Het biedt me ook de mogelijkheid om mijn krabbels te organiseren, zodat ik het tevens als notitieblokje voor toekomstige blogsposts kan gebruiken.
   Dat kan scribefire allemaal, maar de nieuwste versie is echt totaal verziekt.
   BlogDesk is een aardig alternatief, maar ondersteunt Blogspot niet.

 2. Dit is totaal nieuw voor mij! Ik dacht dat de titel ironisch bedoeld was, maar je bent serieus begrijp ik nu. Ik had nog nooit van een blogmachine gehoord, laat staan van scribefire of blogdesk gehoord. Lijkt me een geweldig systeem (het oude dan). Ik typ altijd alles meteen in het blogpressvenstertje dat ervoor staat, of een enkele keer in word, maar dan komen de woorden niet waar ik ze had willen hebben. Kladblok was me ook al eens aangeraden, maar dat vergeet ik, zit niet in mijn systeem.

  1. Ik ben inderdaad bloedserieus, al had ik het een beetje luchtig omschreven. Scribefire was erg handig. Het is nu erg veranderd, maar heeft nog best veel handige functies. Misschien moet ik gewoon maar even genoegen nemen met de manier waarop het nu werkt. BlogDesk is ook best een handig ding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s