Waarover ook al weer?

Op een rustige snelweg, gehypnotiseerd door de flitsende witte strepen en het gonsen van de banden van je auto, komen vaak creatieve ideeën naar boven. Ik droom dan tijdens het rijden een beetje bij. Niet weg natuurlijk, maar bij, bij volledige alertheid. Ik kan het ook niet tegenhouden. Autorijden op een rustige snelweg is heel monotoon, dus dan beginnen allerlei gedachten naar boven te drijven. Aan de oppervlakte kabbelen ze prettig door mijn hoofd. Ineens drijven twee gedachten die elkaar nog nooit hadden gezien naast elkaar en vermengen zich. Er ontstaat een nieuw golfpatroon en dan ineens heb je dus zo’n aha-moment.

Dit moet ik onthouden, denk ik bij mezelf. Daar zit wel een leuke verwoede noot in, denk ik dan ook. Op zo’n moment moet ik eigenlijk de eerste de beste P in rijden en het idee ter plekke neerpennen, maar dat doe ik natuurlijk nooit. Altijd weer stel ik een veel te groot vertrouwen in mijn geheugen. Bijna altijd stel ik mezelf dan later enorm teleur. Het idee is dan al weer hopeloos opgelost in de maalstroom van alle dagelijkse beslommeringen. Hoe suf ik me ook peins, ik kan me alleen nog herinneren dat ik een briljant idee had voor een verhaal. Maar waarover ook al weer?

4 comments

    1. Daar zat ik zelf ook aan te denken. Tijdens het autorijden kun je ook moeilijk knopen in je zakdoek leggen.
      Soms verplaats ik mijn portemonnee wel eens van de ene jaszak naar de andere. Als ik dan later mijn portemonnee zoek, dan zit ‘ie in de verkeerde zak en dan denk ik: “o ja, ik moest niet vergeten dat ik…eh…”. Vertwijfeld zoek ik naar meer hints, maar, hoewel mijn portemonnee duidelijk meer weet, ik tast in het duister.

  1. Herkenbaar; dit had ik afgelopen week nog! Maar ik heb die “briljante” gedachte wel teruggevonden… de volgende dag, toen ik hetzelfde traject aflegde! Even terugdenken aan de situatie van een dag eerder en jahoor: ik had ‘m! Vervolgens op mijn geheugen vertrouwd 🙂 en binnenkort is het vast een artikeltje…

    1. Grappig. Ik reed vanochtend weer over hetzelfde stuk snelweg (A28 bij Beilen) maar ik kreeg ‘m niet hoor. Het was wel heel erg mistig, misschien komt het daardoor. Ik ben nu wel heel benieuwd naar jouw artikeltje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s