Bloggerpijpen

Als je even naar beneden scrolt op deze pagina verschijnt als het goed is in de meest rechtse kolom, onder SYNDICATIE een waslijstje met links naar bijdragen van bloggers die ik van harte aanraad.

Dat lijstje heb ik geknutseld met behulp van Yahoo Pipes. Gewoon een kwestie van een stuk of wat feed fetchers aan elkaar knopen met behulp van een Union Operator, en deze omvormen tot een nieuwe reusachtig simpele syndicatiestroom, ofwel een RSS-feed. Tenslotte zet de Sort Module alles even netjes in chronologische volgorde. Het resultaat is een pijpje waaruit links naar bijdragen van jouw favoriete bloggers druppelen. En die kun je dan leuk op je eigen blog plaatsen met behulp van een RSS-widget.

Stukje cake toch? Kind kan de was doen. Gebruik gerust mijn source (zie onder), want die is geheel open, voor het maken van jullie eigen briljante bloggerpijpen.

De source code van mijn bloggerpijp op Yahoo Pipes

12 comments

  1. Ik ben verbijsterd. Lees wat er staat, maar kan er geen touw aan vastknopen. Moet mijn simpele vrouwenbrein zijn. Iets anders kan ik er niet van maken. Hoewel… hebben die heren hierboven mij… ehm, hoe zal ik het zeggen… óók een vrouwenbrein? of heb ik dan misschien toch een gewoon mensenbrein en ben jij een soort van superbrein? 😉

    1. Ach welnee. Ik heb hier toevallig verstand van. Ik weet dan weer helemaal niets over bijv. voetbal, quantumtheorie en bloemschikken. En ik snap nog steed niet hoe ik de videorecorder moet programmeren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s