Suv gedrag

Voor mensen met zo’n dikke, vette SUV onder hun kont, gelden blijkbaar andere verkeersregels. De voorrangsregels worden bijvoorbeeld gehanteerd vanuit het principe: “mijn auto heeft een veel te lange remweg vanwege het overgewicht, dus ik rem liever niet als het niet echt nodig is”. En op de snelweg schijnen ze met hun vadsige koplampen zo lekker fijn precies in je spiegels als ze aan je bumper kleven.

Bij het parkeren blijkt de vetzucht helemaal duidelijk: ze hebben meestal niet genoeg aan 1 parkeerplaats. Net als dikke mensen in de bus twee stoelen nodig hebben, hebben SUV’s twee P’s nodig. Dit autobesitas is een groeiend probleem voor de maatschappij. Deze vette wagens nodigen uit tot ongezond gedrag bij de berijder en hinderlijk en gevaarlijk gedrag voor medeweggebruikers. 

Eigenlijk is er maar één oplossing: wagenverkleining. Het valt me trouwens ook op dat de berijders van SUV’s opvallend vaak ook nogal overgewichtig zijn. Zouden SUV’s dan extra brede stoelen hebben? Ik vermoed van wel. En de achterbank is natuurlijk vierzits voor hun twee kinderen… Voor een succesvolle wagenverkleining dienen de be- en bijrijders dus waarschijnlijk eerst op dieet te moeten. Ik zie de speciale aanbiedingen al bij de autofabrikanten die hierop slim gaan inspelen: Ruil je SUV in voor een nieuwe Toyota Yaris, en krijg een gratis maagverkleining!

Oh Mark, wat grof. Sorry, ik kon vanochtend mijn eigen bescheiden auto niet parkeren bij de AH omdat er zo’n dikke. asociale, vette SUV op twee P’s stond! En scheef bovendien! Zo, dat is er uit. 

14 comments

 1. Ja, reuze asociaal, zo’n grote auto die 2 x zoveel van van alles kost. Maar het stikt van die kleine rotautootjes en als er een onder mijn slaapkamerraam langs rijdt, adem ik alles wat er uit de uitlaat komt in. Dat zou je als fietser eens moeten wagen : afstappen en in iemands voortuin gaan zitten poepen. Zijn die boodschappen echt zo zwaar dat het niet met de fiets kan ?

   1. Ik lees net dat 18.000 mensen per jaar voortijdig overlijden door fijnstof. Met 5 miljoen auto’s is dat 1 dode op 278 auto’s. Je kan het ook per auto uitrekenen. 1 Auto verkort het leven van 1 mens met een week of 2. Roken is erger, maar daar heb je zelf het meeste last van. ( en je kinderen, maar dat is verboden )

 2. En ze zijn over het algemeen nog lelijk ook. Die Porsche Cayenne bijv. vind ik een oerlelijk ding. Dat zeg je natuurlijk niet tegen zo’n berijder. Die denkt echt dat je jaloers bent.

 3. Snappen doe ik het in elk geval niet. Hier staan de Suv’jes vooral langs de Oude Gracht, een afgesloten gebied in de binnenstad. Geen idee waarom juist die mensen ze nodig hebben. Vaak zie ik juist ook hele kleine moedertjes uitstappen die 1 kind naar de opvang, school, balet of paardrijlessen heeft gebracht. Al die locaties zijn hier op fietsafstand en dat gaat nog sneller ook.

  Laatst zag ik een Rolce Royceje van Duitse makelij. Dat ding had ook anderhalf parkeervak nodig. Lijkt me dus redelijk dat die een dubbel parkeertarrief moet betalen. Het gewicht was gelijk aan de prijs, van ruim 2 ton.

  Zelf schap ik bood te voet en doe dat gewoon wat vaker. Omdat ik nooit geld in een auto heb gestoken kon ik 20 jaar eerder stoppen met werken en heb ik dus alle tijd om op m’n gemakkie naar de winkel te lopen.

  1. Ja, die categorie is er inderdaad ook nog. Een vrouw achter een suv-stuur… 😉
   En scheelt een auto echt zoveel geld dat je 20 jaar eerder met pensioen kunt? In combinatie met het niet hebben van kinderen en/of honden (die kosten ook erg veel geld zag ik laatst in de rekenkamer) kan ik me dat nog wel voorstellen ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s