Markplaats

Mijn optrek is bescheiden. Maar het is mijn thuis. Steeds meer mijn thuis. Hier ben ik opnieuw begonnen. Hier verzamel ik allerlei spullen. Dingen die ik zoal nodig heb. Een bank. Een stoel of wat. Een tafel. Een kast. Een boek of wat. Van alles. Veel kreeg ik van lieve mensen. Veel kocht ik voor een habbekrats direct van de vorige eigenaren. Lang leve marktplaats.

De laatste tijd noem ik mijn optrekje maar liefkozend markplaats. Omdat ik er allemaal spullen heb die via marktplaats hun intrek bij me namen. Spullen met verhalen. Met een verleden. Geleefd en gelouterd. Zoals ikzelf. Ik zou mezelf misschien ook op marktplaats moeten zetten. Gratis af te halen: man met een heel verhaal. Maar daar ben ik voorlopig nog láng niet aan toe.

9 comments

 1. Markplaats, dat is een heel mooie.

  Een man met een verhaal is interessanter dan een man met een rugzak.

  Ken je de verhalen dan ook van die meubels/artikelen die je koopt/krijgt?
  Ik zit op een weggeefgroep op facebook, en als ik iets weggeef zet ik er ook het verhaal bij.
  Weet niet of anderen daar op zitten te wachten, maar ik weet zelf ook graag de achtergrond van iets, zelfs van een zelfgebreide trui.

  1. Soms krijg ik spontaan een stukje verhaal bij iets dat ik op marktplaats koop. Ik vraag er zelf zelden naar. De bank die ik vorige week kocht heeft een verhaal waarin een hond voorkomt. Had ik misschien toch even naar moeten informeren…

 2. het omgekeerde is zeker waar, denk ik.

  Prof. Diepenhorst, een hoge ome van de universiteit in Amstedam, inmiddels overleden, beweerde ooit dat je pas echt dood bent als je spullen uiteen zijn gereten, je verzameling boeken uiteen zijn gehaald en verspreid over veel verschillende personen en hun plaatsen. Jouw persoon zou vooral hebben bestaan door juist die verzameling spullen in een en dezelfde ruimte. Zo kan een levenspartner van jou je leven nog even verlengen, door je spullen niet uiteen te halen.

  Detail, maar ik weet niet of dat belangrijk is, hij vertelde zo’n verhaal altijd met de ogen dicht, alsof het publiek hem voor ogen kon afleiden van wat hij wilde zeggen.

  Eigenlijk lijkt het me een heel grote taak voor Mark om van de verzameling verhalen weer een heel verhaal te maken, maar ik gun je veel succes.!

  1. Dank voor je mooie reactie Jan. Er staan nog veel spullen in mijn oude huis. De boel moet nog worden verdeeld. Eigenlijk ben ik niet bijzonder gehecht aan een hoop van die spullen. Misschien wil ik alleen die zaken hebben die een belangrijk “mij-verhaal” hebben. Inderdaad om mijn eigen verhaal weer compleet te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s